24. 4. 2024

Americké akcie dnes klesaly, poprvé za posledních sedm dní


Dnešní obchodování v USA začalo i skončilo v záporu. Hlavní indexy se pohybovaly v rozmezí -0,5% až -1,2%. Pokles nebyl zaviněn ani špatnými daty ani politickými prohlášeními.

Dnešní obchodování v USA začalo i skončilo v záporu. Hlavní indexy se pohybovaly v rozmezí -0,5% až -1,2%. Pokles nebyl zaviněn ani špatnými daty ani politickými prohlášeními. I tak nebyl dnešní pokles velkým překvapením. Americké akciové trhy totiž rostly bez odpočinku posledních 7 dní v řadě. Není tedy divu, že investoři realizovali část poměrně rychlých zisků. Nejlépe se dařilo energetickému sektoru, i ten však dnes skončil v mírném záporu. Naopak nejhůře se dařilo technologiím (Nvidia -3,8%, Intel -1,8%), telekomunikacím (Verizon -1,5%) a zdravotnímu sektoru (Abbvie -1,6%, Pfizer -0,5%).

Za zmínku stojí i dnešní 2,7% propad akcií společnosti Tesla. Důvodem byla negativní analýza banky Morgan Stanley a snížení cílové ceny z původních 376 USD za akcii na nových 291 USD za akcii. Tesla ukončila obchodování na úrovni 284,18 USD.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.