29. 3. 2024

Akciové trhy v zámoří se dnes vezly na vlně pozitivního sentimentu


Akciové trhy v zámoří se dnes vezly na vlně pozitivního sentimentu a hlavní indexy tak uzavírají čtvrteční obchodování v zelených číslech. Jednou z příčin je probíhající výsledková sezóna, která má za sebou ohlášení několika hospodářských výsledků nad ...

Akciové trhy v zámoří se dnes vezly na vlně pozitivního sentimentu a hlavní indexy tak uzavírají čtvrteční obchodování v zelených číslech. Jednou z příčin je probíhající výsledková sezóna, která má za sebou ohlášení několika hospodářských výsledků nad očekávání analytiků jako například u softwarové společnosti Facebook. Z akciových indexů se tak logicky vedlo nejlépe technologickému Nasdaq , který posílil o 1,64 %. Druhý v pořadí dle výkonnosti skončil širší index S&P 500 + 1,04%, následovaný průmyslovým Dow Jones Industrial Average + 0,99 %.

Akcie společnosti Facebook za sebou mají jednu z neúspěšnějších obchodních seancí za poslední 2 roky, když uzavřely do plusu 9,06 %. Společnost ohlásila nárůst tržeb o 50%, čímž překonala konsensus trhu o cca 600 mil. USD. Kladně hodnocené byly i data o denně aktivních uživatelích, jež narostly meziročně o 15 %.

O poznání jiný příběh dnes vyprávěly akcie amerického operátora AT&T, které po oznámení výsledků za první kvartál ztrácí 5,97 %. Firma vykázala zhoršení marží a nedostatečné výsledky v divizi wireless a entertainment.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.