26. 4. 2024

Akcie v USA po zprávách o koronaviru uzavřely smíšeně,dolar rostl


New York 26. února (ČTK) - Akcie ve Spojených státech pozdě odpoledne smazaly předchozí zisky. Reagovaly tak na podezření výskytu onemocnění COVID-19 v New Yorku, když představitelé města oznámili, že monitorují 83 osob, které navštívily Čínu. Výprodej na trhu však zmírnil poté, co newyorský guvernér Andrew Cuomo uvedl, že zatím nebyl potvrzen žádný případ, a indexu Nasdaq se podařilo vrátit k zisku.

Index Dow Jones klesl o 123,5 bodu, tedy 0,46 procenta, na 26.957,86 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 se snížil o 11,77 bodu, neboli 0,38 procenta, na 3116,44 bodu. Index technologického trhu Nasdaq stoupl o 15,16 bodu, čili 0,17 procenta, na 8980,77 bodu.

Investor UBS Global Wealth Management Jason Draho poznamenal, že zprávy nebo spekulace o případech onemocnění ve velkých metropolích budou mít na nervy investorů větší vliv kvůli možnosti rychlejšího šíření onemocnění v hustěji obydlených oblastech, ale také většímu případnému ekonomickému dopadu. "Trhy budou velmi nervózní, dokud se nezvýší přesvědčení, že virus polevuje a že nebude globální pandemie," uvedl Draho.

Hlavní indexy v posledních čtyřech seancích klesaly a Dow Jones za poslední dva dny klesl o více než 1900 bodů kvůli obavám z pandemie. Index S&P 500 klesl ze svého rekordního maxima, na které stoupl minulý týden ve středu, o osm procent, napsala agentura Reuters.

Americký dolar dnes na devizovém trhu oživil ke koši měn. Jeho pohyb byl však pouze mírný, protože investoři kvůli pokračujícímu šíření onemocnění způsobeného novým typem koronaviru zůstávají obezřetní.

Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, stoupl o 0,2 procenta na 99,13 bodu. Kurz eura vůči dolaru zůstal téměř beze změny, činil 1,0883 USD. Dolar k jenu vzrostl o 0,2 procenta na 110,46 JPY a euro vůči jenu posílilo o 0,3 procenta na 120,21 JPY.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.