27. 4. 2024

Akcie Tilray míří možná až moc brzy a blízko ke hvězdám


Hlavní americké trhy dnes zavřely smíšeně. Index Dow Jones dnes dokázal zavřít v zisku 0,61 % a v zisku zavřel i index S&P 500, který dokázal přidat 0,12 %.

Hlavní americké trhy dnes zavřely smíšeně. Index Dow Jones dnes dokázal zavřít v zisku 0,61 % a v zisku zavřel i index S&P 500, který dokázal přidat 0,12 %. Naopak s červenou nulou zavřel technologický index Nasdaq , který ukončil den se ztrátou 0,08 %.

Hvězdou dne jsou akcie Tilray. Tento kanadský producent kanabisu dnes rostl v jeden moment o více jak 93 % v reakci na to, když firma oznámila, že americká protidrogová správa (DEA) schválila dovoz produktů do USA. Závěr obchodování se však těmto akciím vůbec nepovedl. Závěrečná hodnota 214,06 USD signalizuje „pouze“ 38,12% denní růst. Tyto prudké pohyby však naznačují, že investoři jsou u této akcie velice nervózní a ani v následujících dnech tato vysoká volatilita i u obdobných akcií nemusí končit.

Bez významných dat dnes se kurz eurodolaru držel při hodnotě 1,1670 EURUSD. Kurz koruny dnes mírně oslabil a na páru s eurem se koruna posunula zpět nad hodnotu 25,50 EURCZK. Negativní pohyb je také na páru s dolarem, který koruna končí na hodnotě 21,85 USDCZK.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.