20. 4. 2024

5. února: Tohle potřebujete vědět nejen o úterním obchodování na amerických burzách


Americké akcie v úterý povzbudily převážně pozitivní firemní výsledky hospodaření. Dařilo se především akciím technologických firem a cenným papírům výrobců spotřebního zboží.

Americké akcie v úterý povzbudily převážně pozitivní firemní výsledky hospodaření. Dařilo se především akciím technologických firem a cenným papírům výrobců spotřebního zboží.

Index Dow si připsal 0,68 % na 25 411,52 bodu, širší index S&P 500 se zvýšil o 0,47 % na 2 737,70 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite stoupl o 0,74 % na 7 402,08 bodu. Index volatility VIX klesl o 1,02 % na 15,57 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se snížil o zhruba dva bazické body na 2,7 %.

Nad očekávání dobré hospodářské výsledky představili výrobci luxusního módního zboží Ralph Lauren (+8,39 %) a kosmetiky Estée Lauder (+11,64 %).

Zisk přes tři procenta si připsaly také akcie amerického výrobce letadel Boeing (+3,32 %), který oznámil, že investoval významnou částku do firmy, která vyvíjí nadzvukové obchodní letadlo.

Investoři nyní čekají na projev amerického prezidenta. Donald Trump v úterý večer místního času (ve středu 3.00 SEČ) přednese v Kongresu tradiční zprávu o stavu unie. Očekává se, že vyzve demokraty, aby schválili financování jeho dlouho avizované hraniční zdi. Z jeho řeči by také mohlo vyplynout, zda se daří dosáhnout pokroku v obchodních rozhovorech USA a Číny.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.